© 2020 - De Singel Fysio - Lusthoflaan 2 Leiden | 071-5216525 Openingstijden

Aangesloten bij het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie | Disclaimer | Privacy

Naar de site van de Fysiotherapeut
  • Facebook - Black Circle

functioneel trainen bij ouderen

In samenwerking met Hogeschool Leiden, TNO en De Singel Fysiotherapie is het Functionele Trainen Ouderen gestart in de regio leiden. Uit onderzoek is gebleken dat er na 12 weken functioneel trainen duidelijke verbeteringen zijn opgetreden op het gebied van ADL en zelfeffectiviteit.

 

Uit ervaring blijkt dat ouderen pas contact leggen met de huisarts of fysiotherapeut wanneer er lichamelijk beperkingen in het dagelijks functioneren gaan terwijl dit voorkomen had kunnen worden door middel van preventieve training.

 

Veel ouderen blijven het liefst zelfstandig thuis wonen. Voor veel ouderen wordt dit, naarmate ze ouder worden, steeds lastiger. De thuissituatie opgeven en in een verpleeghuis gaan wonen? Of misschien wel in een verpleeghuis terecht komen door een ongelukkige val thuis? Door aan de slag te gaan met preventieve, functionele training kunnen dit soort situaties worden voorkomen. 

 

Functionele Training Ouderen is een training voor mensen met beginnende fysieke functioneringsproblemen vanaf 70 jaar. De functioneringsproblemen worden door een fysiotherapeutische intake in kaart gebracht en geïndiceerd. Zodat er een training op maat kan worden aangeboden. Tijdens een training wordt, met een groep van 6-8 deelnemers, allerlei dagelijkse handelingen geoefend onder toeziend oog van een fysiotherapeut.

 

Gedurende 12 weken zal er een training worden aangeboden waarbij in tweetallen verschillende functionele trainingen worden gegeven gericht op het verbeteren van fijne motoriek, kracht/mobiliteit en kracht/uithoudingsvermogen. 

 

Henk van der Stegen is de fysiotherapeut bij de Singel Fysiotherapie die de trainingen verzorgd.

 

Terug naar alle klachtenbeelden