top of page

heup-knieprothesen

De Singel Fysiotherapie is aangesloten bij het Rijnland Heup Knie Netwerk.

Het Rijnland Heup Knie Netwerk is een samenwerking van de maatschap orthopaedie van het Alrijne Ziekenhuis en meer dan 70 fysiotherapiepraktijken in de regio. 

 

Dit netwerk zorgt voor eenduidige en kwalitatieve zorg bij patiënten na een gewrichtsvervangende operatie van heup of knie. Het doel hiervan is om gezamenlijk een optimaal herstel te behalen. Vanuit dit netwerk worden regelmatig scholingen en workshops georganiseerd om up-to-date te blijven.

Pre-operatief consult totale heup-/knieprothese

Als er, in overleg met de orthopeed, is gekozen voor een totale heup-/knieprothese, is een optimale voorbereiding wel zo fijn.

Indien de huisarts of de orthopeed het wenselijk vinden, of als je dat zelf prettig vindt, kan een pre-operatief consult een aanbeveling zijn.

Bijvoorbeeld als je vragen hebt met betrekking tot het lopen met krukken of rollator. Ook kan de fysiotherapeut dan uw looppatroon observeren en oefeninstructies geven. Verder is er de mogelijkheid tot het stellen van andere vragen en wordt met behulp van metingen en een vragenlijst de pre-operatieve situatie in kaart gebracht. Goed om na de operatie te kunnen vergelijken!

 

In onze praktijk zijn Odette WiggersMarjolein Kristiansen-FaberMargriet van Goeverden en Timo Dezentje aangesloten bij dit netwerk.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op Rijnland Heup Knie Netwerk

Terug naar alle klachtenbeelden

 

 

bottom of page