Roel Schenk

Welkom! Sinds 2018 werk ik met veel plezier bij De Singel Fysiotherapie. In samenwerking met mijn collega’s probeer ik u zo goed mogelijk te helpen. Ik ben een ster in het toegankelijk uitleggen van complexe zaken. Op die manier zorg ik ervoor dat we samen begrijpen waar we mee bezig zijn, zodat u zich betrokken voelt bij het behandelproces.

In de zorg vind ik dat een bezoek aan de fysiotherapeut best plezierig mag zijn. Het feit dat u samen aan uw gezondheid wilt werken, bekijk ik als iets positiefs! Hierbij kijken wij naar het menselijk lichaam, de bewegingsketen, als geheel en gaan wij aan de slag om weer vrij te kunnen bewegen. Zodat u snel weer kan doen waar u zin in heeft!

 

Mijn specialisatiegebieden:

 

Chronische, langer bestaande, klachten – wanneer u langer dan 12 weken klachten heeft ontstaan er (soms ongewenste) processen in uw lichaam en uw leven. Wij verkennen samen in helicopterview hoe deze veranderingen effect op u, uw lichaam en uw omgeving hebben. Hierna stellen we samen een behandelplan op om uw uit deze vicieuze cirkel te halen. U kunt hierin van mij professionele begeleiding verwachten, verdiepte kennis over het pijnsysteem en een goede dosis geduld.

 

Fasciatherapie – de medische wereld wordt er langzaam maar zeker van bewust dat er meer is dan alleen botten, gewrichten en spieren. Er is namelijk ook een doorlopend netwerk van fascia (bindweefsel) wat alles in uw lichaam met elkaar verbindt. Het netwerk van bindweefsel geeft u veerkracht, maar kan u ook in de weg zitten als er beklemmingen of verklevingen zijn. Fascia is uiterst goed voorzien van zenuwen en kan in veel gevallen voor lokale stijfheid en/of triggerpoints (spierknopen) zorgen. Ik kan samen met u uw fascia onderzoeken en gerichte technieken toepassen om uw weer vrij te laten bewegen.

 

> Hypermobiliteit – wanneer u bovengemiddeld flexibel bent in uw gewrichten en hierdoor niet lekker in u vel zit; U ervaart op plekken vervelende spanning in uw lichaam, ondanks dat iedereen om u heen zegt u zo soepel te vinden; Bewegen is onzeker en in sommige situaties vermijdt u zelfs liever bepaalde bewegingen. Samen met u onderzoeken we waar uw mogelijkheden liggen. De verhoogde spanning in uw lichaam verlagen we met doelgerichte fasciatechnieken, zodat u weer pijnvrij met vertrouwen kan bewegen. We werken met speciale veilige trainingstechnieken waarmee we u meer zelfvertrouwen geven in uw eigen kunnen en uw veerkracht vergroten, zonder daarbij over uw grenzen heen te gaan! 

 

> ACNES, Conservatieve behandeling - (anterior cutaneous nerve entrapment syndrome) deze aandoening kenmerkt zich door intens scherpe pijn in of op een klein deel van de buik, meestal in de buurt van de navel. Mensen met ACNES ervaren de chirurgische ingrepen en/of injecties die op pijnverlichting gericht zijn niet altijd succesvol: de ingrepen zijn soms extra pijnlijk, ingrijpend van aard en hebben negatieve uitwerkingen op psychosociale vlakken (uitzonderingen daargelaten). De vermoedelijke pathologie van ACNES is een beklemming van een huidzenuw, al dan niet veroorzaakt door omliggende fascia (bindweefsel). De beklemming kan conservatief behandeld worden en deze behandelmethode pas ik sinds 2019 met succes toe.  

 

Manuele Therapie (in opleiding) – in 2019 ben ik gestart met de 3-jarige Masteropleiding om mijzelf officieel te specialiseren in Orthopedisch Manuele therapie. In deze opleiding krijgen wij uitgebreid les over het doen, en toepassen van, wetenschappelijk onderzoek. Zo leren we op een overzichtelijke manier uw klachten te herkennen en in kaart te brengen. We verdiepen ons in kennis en hands-on ervaring in de beweegmogelijkheden van alle gewrichten. De focus ligt hierbij op het effectief kunnen lokaliseren en behandelen van klachten aan uw gewrichten. 

 

Aanwezig:
maandag - woensdag - donderdag

Ik werk ook in de avonden.

 

 

Terug naar het overzicht therapeuten

roel 2.jpeg

Opleidingen

  • Hogeschool voor fysiotherapie Leiden 2015

  • Hogeschool Utrecht - Orthopedische Manuele Therapie (Master of Science) 2019 - heden

 

Cursussen en trainingen

  • Fasciatherapie F.I.T.

  • Mulligan Concept 

BIG nummer

  • 29919659804