praktijkvoering i.v.m. Corona 

 

Update 6-11-2021 - Mondkapjes gebruik bij de fysiotherapie

In verband met de Corona maatregelen - ingaande 6 november 2021 - vragen wij u om weer een mondkapje op de doen in de algemene ruimten, gangen en behandelkamers. Dank voor uw begrip en medewerking!

Update 25-09-2021 - Mondkapje alléén in de behandelruimte < 1.5 m.

Het kabinet heeft besloten om verdere versoepelingen m.b.t. Corona door te voeren in de maatschappij. Onze praktijk heeft besloten dat er in de algemene ruimten en de gangen geen mondkapje meer gedragen hoeft te worden.

Wel vragen we u om een mondkapje mee te nemen voor de behandelingen in de behandelkamers. Wij zullen - als de behandeling < 1.5 m plaatsvindt - een mondkapje gebruiken en willen u vragen om dat ook te doen. 

Update 02-10-2020 - Mondkapjes gebruik bij de fysiotherapie

 

Het RIVM en onze beroepsgroep hebben in verband met de oplopende besmettingen nieuwe adviezen gegeven t.a.v. het gebruik van mondkapjes binnen de fysiotherapie.

 

Uw fysiotherapeut gaat vanaf nu bij behandeling binnen 1.5 m een mondkapje gebruiken. Ook aan u is het verzoek om ook ZELF een mondkapje te dragen als u  bij ons binnenkomt, op de gang wacht en bij de behandeling binnen de 1.5m.

 

Wij hopen op uw medewerking en hopen daarmee samen een bijdrage te kunnen leveren aan het indammen van de besmettingen door het Corona virus. 

Update 22-08-2020 - Revalidatietraject ná Corona

Na het doormaken van een corona infectie kunt u hiervan nog langere tijd gevolgen ondervinden. Veel mensen kampen na de infectie nog met extreme moeheid, verminderde spierkracht, slechtere conditie en speelt angst of verminderd vertrouwen in het lichaam vaak een grote rol.   

 

Onze collega’s Pieter Corver en Odette Wiggers hebben scholing gevolgd om u te kunnen begeleiden bij het weer opbouwen van de conditie. Mogelijk is er ook ondersteuning nodig om weer vertrouwen in uw lichaam te krijgen. Hierbij kunnen onze PSF-collega's Kees Stokkel, Marion Velthausz en Stephine van Gennip u behulpzaam zijn.   

 

Daarnaast werken wij samen met andere disciplines in ons centrum zoals diëtist en ergotherapeut. De mogelijkheid tot behandeling geldt voor alle ex-coronapatiënten, ook als zij niet op de IC of in het ziekenhuis hebben gelegen, maar wel de gevolgen ervaren van deze ziekte.  

Update 30-04-2020 - Groen Licht -

 

We hebben 'groen licht' gekregen van het RIVM en ministerie van VWS om te gaan opstarten. Onze locaties en werkzaamheden zijn zo goed mogelijk ingericht aan de hand van de 1.5 m grens. Vanaf maandag 4 mei zijn we weer contact met patiënten aan het opnemen voor eventuele mogelijkheden voor vervolgbehandeling. Ook u kunt contact opnemen met ons.

 

We gaan dan samen met u kijken welke behandelvorm het beste past:    videobellen, behandeling met >1.5m afstand - bijvoorbeeld in de oefenzaal - of een fysieke behandeling (= binnen de 1.5m grens). Om in aanmerking te komen voor onderzoek/behandeling in de praktijk of aan huis is het belangrijk dat u afgelopen 2 weken géén Coronaverschijnselen heeft gehad. Hiervoor de volgende vragen:


- Heeft u één of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?  
- Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (Covid-19 symptomen) gehad?  
- Heeft u huisgenoten/ gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten? 
- Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen Corona vastgesteld? 

Indien u op alle vragen NEE heeft geantwoord is het risico voor besmetting - samen met andere maatregelen in de praktijk - minimaal en mogen wij u - in principe -zonder beschermende maatregelen behandelen in de praktijk of aan huis!
 

Update: 20-04-2020

 

De Singel Fysiotherapie blijft digitaal geopend met online behandelingen!

In deze Coronacrisis kunnen wij niet altijd mét patiënten zijn, maar wij zijn er wél vóór patiënten. Al onze therapeuten zijn nog steeds 'op afstand' actief aan het werk.

 

Hoewel de fysiotherapeuten van de Singel géén fysieke behandelingen mogen geven (tot anders wordt besloten door het kabinet) ondersteunen zij hun patiënten waar mogelijk middels e-mail, telefonisch overleg of een videoconsult.

Dit laatste kan op een smartphone of computer met een camera. 

 

Bij zo'n contactmoment kunt u bijvoorbeeld denken aan het krijgen van gericht advies, het uitleggen van oefeningen en het bespreken van de voortgang van uw herstel. Een hoop zorgen kunnen vaak al weggenomen worden na een gericht gesprek met een/uw fysiotherapeut. Een telefonisch of videoconsult wordt overigens vergoed door de zorgverzekeraars als een gewone behandeling. 

 

Juist nú psychosomatische fysiotherapie

De interventies van de psychosomatische therapeut lenen zich goed voor videoconsultatie: inzichtgevende gesprekken, psycho-educatie, cognitief gedragstherapeutische interventies, adem- en ontspanningsoefeningen en mindfulness.

De ervaringen zijn dan ook positief. Tijdens het videoconsult heeft de therapeut de patiënt duidelijk in beeld en ziet de lichaamstaal goed. De therapeut kan hiermee een volwaardige behandeling geven. En patiënten blijken er in deze tijd heel erg blij mee te zijn. Velen hebben in deze Coronatijd zichtbaar meer stress en klachten en behoefte aan ondersteuning en therapie. En juist daar kan de psychosomatisch fysiotherapeut goed bij helpen.

  

Indien u andere vragen heeft kunt u deze per email stellen via ons contactformulier of telefonisch op 071-5216525.

Eenvoudige uitleg Corona 

Uitleg Corona voor kinderen 6-12 jaar

Informatie Corona en Parkinson

 

Informatie Corona en Reuma

Gratis bewegen app 'Ommetje'

News.jpg