top of page

psychosomatische fysiotherapie

De psychosomatische fysiotherapeut, is gespecialiseerd in de behandeling van spanning- of stressgerelateerde klachten en onverklaarde pijn en vermoeidheid.

 

Door een verstoring in de balans tussen lichamelijke en psychische belasting, kunnen er lichamelijke klachten ontstaan of blijft herstel van lichamelijke klachten uit. De samenhang tussen de lichamelijke klachten en psychische overbelasting is aanvankelijk niet zo duidelijk. De lichamelijke signalen worden dikwijls eerst genegeerd of verkeerd geïnterpreteerd. Als de klachten na verloop van tijd toenemen, levert medisch onderzoek niet veel op. Een duidelijk medische diagnose is vaak niet te stellen wat je een gevoel van onbegrip kan geven.

 

Mogelijk ervaar je dat je meer last hebt van pijn en vermoeidheid en dat je meer prikkelbaar en gespannen bent. Deze verschijnselen kunnen verband houden met bepaalde levensomstandigheden zoals: hoog ervaren werkdruk, conflicten, emotionele gebeurtenissen, relationele problemen, verlies van dierbaren of ernstige ziekteprocessen. Indien deze omstandigheden langere tijd aanhouden, kunnen ze je evenwicht verstoren. Begeleiding in het herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning is de kracht van de psychosomatisch fysiotherapeut.

 

Bij de Singel Fysiotherapie zijn Stephine van Gennip, Anita van Alphen en Markwin van Veelen werkzaam als geregistreerd psychosomatisch fysiotherapeut (kwaliteitsregister KNGF/NFP).

Elsemarie de Boer is in de afrondende fase van de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut.

 

Lees meer...

 

Terug naar alle specialisaties

 

 

bottom of page