top of page

Bregje Vriend

"Blijf niet rondlopen met problemen bij de toiletgang of vervelende klachten in bekken en (onder)buik. We kunnen er veel aan doen!"  

Ik ben in 1996 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Sinds die tijd ben ik werkzaam geweest in de particuliere praktijk waar ik veel interesse heb gekregen in de behandeling van mensen met lage rugklachten en bekkenklachten.

Ik merkte al snel dat de rol van de bekkenbodemspieren en de betrokken organen

(blaas, baarmoeder, prostaat en darmen) een rol konden spelen bij het ontstaan en in stand houden van deze klachten en vice versa. Dit was de reden om mij te specialiseren

in de bekkenfysiotherapie en kinderbekkenfysiotherapie.

 

Vooral tijdens de laatste opleiding leerde ik dat veel klachten op latere leeftijd al een ontstaansmoment kunnen hebben in de kindertijd.

Tijdens de behandelingen kan ik gebruik maken van een flowmetrie, echografie en EMG metingen om de klacht zo goed mogelijk in kaart te brengen.

 

Naast deze opleidingen heb ik mij geschoold in de sensorische informatie verwerkingsproblematiek (prikkelverwerking). Niet alleen kinderen maar ook zeker volwassenen kunnen door een probleem in de prikkelverwerking diverse klachten ontwikkelen. Enkele overige behandelmethoden die ik toepas zijn: dry needling, fasciatherapie en het verbeteren van de ademhalingstechniek.

 

Ik werk graag samen met andere collega fysiotherapeuten in de praktijk en daarbuiten met alle disciplines die betrokken zijn.

 

Ik hoop u in de praktijk op de donderdagen te ontmoeten!

Aanwezig:
donderdag

 

 

Terug naar het overzicht therapeuten

Bregje_edited_edited.jpg

Opleidingen

  • Fysiotherapie 

  • Bekkenfysiotherapie

  • Kinderbekkenfysiotherapie

 

Cursus en trainingen

  • Sensorische Informatie-verwerkingstherapie

  • Dry needling

  • Fasciatherapie

BIG nummer

  • 19046136604

bottom of page