top of page

Marjolein Kristiansen

"Goed leren luisteren naar je lichaam is erg belangrijk als je lichamelijke klachten ervaart. Heeft je lichaam rust nodig of moet je juist in actie komen? In mijn werk als fysiotherapeut probeer ik mensen met lichamelijke klachten inzicht te geven in hun lichaam en in de manier waarop zij met deze klachten omgaan."

 

Ik ben Marjolein Kristiansen- Faber en ik ben in 2008 in Enschede afgestudeerd als fysiotherapeut. Ik werk sinds 2011 met veel plezier in Gezondheidscentrum de Singel in Leiden. In aanvulling op de opleiding tot fysiotherapeut heb ik de opleiding haptonomie gevolgd in Doorn. Ik heb geleerd hoe ik mensen met klachten kan begeleiden door een juiste balans te vinden tussen voelen, denken en doen. Bij fysiotherapie op haptonomische basis leer je je bewust te worden van je lichaam en je gevoel waardoor je beter inzicht krijgt in je klachten en er beter mee om kan gaan.

 

Ik werk met een diverse doelgroep, op de praktijk en zo nodig bij mensen thuis.           Ik behandel mensen met verschillende klachten, waarbij pijn tijdens het bewegen of het niet meer uit kunnen voeren van een beweging vaak centraal staat. Het doel is dan ook om je te begeleiden bij het herstel en het ontwikkelen van zo optimaal mogelijk bewegen. Vaak spelen oefeningen hierbij een grote rol, maar ook massage en adviezen over (werk-)houding en ontspanning kunnen deel uit maken van de behandeling.

 

Ik vind het belangrijk om je goed inzicht te geven in de klacht die je ervaart en antwoord te geven op alle vragen die je hebt. Er is tijdens de behandeling aandacht voor de oorzaak van de klachten, de mogelijkheden die er zijn om je klacht zelf te beïnvloeden maar ook wat je kan doen om in de toekomst klachten te voorkomen.

Ik ben lid van de NVFVG omdat ik naast mijn werk op de praktijk verbonden ben aan twee dagbestedingscentra van Gemiva SVG waar deelnemers met een beperking fysiotherapie krijgen.

 

Aanwezig op:

maandag en donderdag

 

Terug naar het overzicht therapeuten

Marjol.jpeg

Opleidingen

  • Opleiding fysiotherapie, Hogeschool Enschede

  • Opleiding haptonomie, Academie voor haptonomie Doorn

 

Cursussen en trainingen

  • Schouderklachten

  • Blessurepreventieve hardlooptechniek + video analyse

  • Modern neuroscience approach van lage rugklachten 

BIG nummer

  • 99909982204

bottom of page