top of page

Odette Wiggers

Ik ben in 1996 afgestudeerd in Leiden en ben sinds die tijd werkzaam bij de Singel Fysiotherapie. De afgelopen jaren heb ik me steeds meer gespecialiseerd in de chronische en/of complexe aandoeningen. Het vaak langdurige contact met de patiënten spreekt mij erg aan en je kan zeker ook voor deze groep patiënten echt iets betekenen.

 

Het nauw samenwerken met andere disciplines, zoals de huisartsen, praktijkondersteuners, de specialisten, de ergotherapie, de diëtisten maken dat je samen de beste zorg kan bieden voor patiënten. Korte lijnen naar de verwijzers en andere paramedici zijn wat mij betreft onmisbaar.

Ik zie veel patiënten met longproblemen, patiënten met MS, patiënten met hart en/of vaatproblemen (denk aan etalage benen) en patiënten die aan het herstellen zijn na corona. Ik ben aangesloten bij het MS netwerk en bij het Chronisch Zorgnet (post covid, longen en vaatproblemen)

 

Longproblemen: Voor patiënten die komen met longproblemen, zoals COPD of longfibrose werk ik veel in groepsvormen. Juist het contact met andere long patiënten ervaren veel mensen als een meerwaarde. Je herkent problemen waar je dagelijks tegen aan loopt en mensen voelen zich meer begrepen. Mensen zijn vaak moe of kortademig en zijn minder gaan doen door hun longproblemen. Door de kracht-/conditietraining en ademhalings-adviezen/oefeningen kunnen mensen in hun dagelijks leven weer meer met dezelfde longproblemen. Indien nodig kunnen mensen ook met zuurstof bij ons trainen. We hebben regelmatig contact met de praktijkondersteuners van de huisartsen, longartsen en werken vaak samen met de diëtisten.

 

MS: De klachten waar MS patiënten mee komen zijn heel divers. Het kan zijn dat iemand minder kracht heeft in een arm of been, maar ook de coördinatie, de balans of de loopafstand kunnen een probleem zijn. Samen kijken we waar de hulpvraag ligt en gaan we een plan opstellen. Er zijn korte lijnen met de MS praktijk verpleegkundigen en de specialisten en de ergotherapeuten. Vaatproblemen (bijvoorbeeld etalage benen/claudicatio intermittens): Het leuke van het behandelen van patiënten met vaatproblemen is dat je, meestal, heel snel effect ziet als iemand begint aan dit traject. Mensen leren hier hoe ze moeten omgaan met de vaatvernauwing en krijgen hiervoor oefeningen in de praktijk en voor thuis. De loopafstand neemt vaak snel toe en pijnklachten worden, in de meeste gevallen, steeds minder vervelend. Er is veel contact met de specialisten en praktijkondersteuners. Post

 

Covid: Als patiënten na Corona niet opknappen komen ze vaak bij de fysiotherapie terecht. Patiënten ervaren een beperking in hun dagelijks leven door bijvoorbeeld moeheid, kortademigheid, druk op de borst bij inspanning, concentratie problemen enzovoort. Samen maken we een plan over hoe ik je kan helpen om weer wat meer belastbaar te worden. Vaak werk ik samen met de PSF (psychosomatische fysiotherapeut) en/of de ergotherapie. Mijn ervaring is dat dit echt een meerwaarde is.

 

Het maximale uit jezelf kunnen halen is mijn insteek van de behandeling!

 

Aanwezig:
maandag - dinsdag – donderdag

 

 

Terug naar het overzicht therapeuten

Odette3.jpeg

Opleidingen

  • Fysiotherapie Hogeschool Leiden

 

Cursussen en netwerken

  • medische trainingstherapie

  • inspanningsfysiologie ouder wordende mens, COPD, astma

  • chronisch zorgnet (longen, hart & vaten, post Covid) 

  • MS (netwerk)

  • heup/knie netwerk

BIG nummer

  • 19046172604

bottom of page