top of page

Odette Wiggers

Ik ben in 1996 afgestudeerd in Leiden en heb mij de eerste jaren ontwikkeld als allround fysiotherapeut. Ik werk zowel in de praktijk, kom bij patiënten aan huis, werk in een instelling voor verstandelijk gehandicapten en in een verzorgingshuis.

 

De afgelopen jaren zie ik steeds meer mensen met een chronische aandoening.

Het leuke aan het helpen van mensen met een chronische aandoening vind ik het intensieve en vaak langduriger contact. Ik overleg regelmatig met  andere disciplines, zoals specialisten, longverpleegkundigen, praktijkondersteuners, ergotherapeuten of diëtisten. In mijn ogen heeft het een grote meerwaarde als alle hulpverleners die rondom de patient staan zo goed mogelijk met elkaar samen werken.

 

Voor mensen met COPD-klachten (luchtwegproblemen) werk ik veel in groepsvormen. Juist het contact met andere longpatiënten ervaren mensen als erg positief. Je herkent problemen waar je dagelijks tegen aan loopt en voelt je meer begrepen. Door de kracht-/conditietraining en de ademhalingsadviezen/-oefeningen kun je in het dagelijks leven duidelijk meer!

 

Ook begeleid ik mensen met 'etalagebenen' (claudicatio intermittens) met een begeleide looptraining, krachttraining/ conditietraining en leefstijladviezen.

Het is ontzettend motiverend voor zowel de patiënt als de fysiotherapeut om te zien dat je zulke goede resultaten kan boeken! Je vergroot je de loopafstand aanzienlijk en daarnaast verklein je de kans op verdere vaatproblematiek in de rest van je lichaam.

 

Het maximale uit jezelf kunnen halen is mijn insteek van de behandeling!

 

Aanwezig:
maandag - dinsdag – donderdag

 

 

Terug naar het overzicht therapeuten

Odette3.jpeg

Opleidingen

  • Fysiotherapie Hogeschool Leiden

 

Cursussen en netwerken

  • medische trainingstherapie

  • inspanningsfysiologie ouder wordende mens, COPD, astma

  • claudicatio 2014 (tevens netwerk)

  • ouderen netwerk

  • ms (netwerk)

  • heup/knie netwerk

BIG nummer

  • 19046172604

bottom of page