top of page

hydrotherapie

Hydrotherapie: fysiotherapie in het water voor volwassenen 

 

Fysiotherapiepraktijk de Singel biedt volwassenen hydrotherapie aan: oefenen en/of zwemmen met een (geriatrie)fysiotherapeut in zwembad de Zijl, Leiden. 

De geriatriefysiotherapeut heeft specifieke kennis en ervaring om volwassenen boven de 18 jaar met diverse complexe aandoeningen te behandelen. 

 

Wanneer wordt behandeld? 

Als ondersteuning van een reguliere behandeling fysiotherapie binnen onze praktijk of een andere praktijk, dit uiteraard in overleg met de behandelend fysiotherapeut en onder bepaalde voorwaarden.  De indicaties voor hydrotherapie zijn zeer divers: 

  • Bij pijnklachten na operatie of trauma 

  • Bij verminderde spierkracht, conditie of beweeglijkheid door uiteenlopende oorzaken, bijvoorbeeld langdurige immobiliteit of operatie 

  • Bij neurologische beelden zoals CVA of neuropathie 

  • Bij spanningsklachten 

 

Voor minder mobiele patiënten zijn douchestoel en stoellift aanwezig. Zwemdiploma's zijn niet nodig, plezier in het bewegen in water wel! 

Eerst zal een kennismakingsgesprek in de praktijk plaatsvinden. U spreekt met de fysiotherapeut het aantal keren hydrotherapie af. Het doel is om te komen tot zelfstandige sportbeoefening indien mogelijk en/of gewenst. Doorstroom is daarna mogelijk naar reguliere groepen in diverse zwembaden. 

Hoe verloopt een behandeling? 

De behandeling duurt 25 minuten en is 1 op 1 dus 1 fysiotherapeut per patiënt. Onder bepaalde voorwaarden kunnen meerdere patiënten tegelijk gezien worden. 

 

Vergoeding? 

De hydrotherapie behandeling geldt als fysiotherapie behandeling, dus dit wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.  Het huren van het zwembad per behandeling van 25 minuten kost 10 euro. Mocht u ziek zijn of 24 uur van tevoren afzeggen dan wordt de fysiotherapie behandeling niet gedeclareerd, maar de kosten voor de huur van het zwembad blijven staan. Deze betaalt u wel

 

(Geriatrie)fysiotherapeut die hydrotherapie geeft: 

Anneke Grabowsky, werkzaam op locatie Gezondheidscentrum De Singel

 

Aanmelden 

U kunt telefonisch contact opnemen met het secretariaat van De Singel Fysiotherapie 071-5216525 

Terug naar alle specialisaties

Samen zwemmen
bottom of page