top of page

fasciatherapie

Fasciatherapie is een nieuw krachtig concept om bindweefsel (fascia)problematiek binnen het houdings- en bewegingsapparaat te diagnosticeren en te behandelen. Deze behandeling bestaat uit een combinatie van een specifiek onderzoek, manuele en instrument-assisted technieken en functionele training.

 

Wat is fascia?

Fascia wordt gedefinieerd als al het bindweefsel in het menselijk lichaam. Fascia is overal terug te vinden, om elke spiervezel, elk ligament en elk orgaan.

Het fasciale netwerk is plastisch, dat wil zeggen het veranderd op basis van de mate en manier waarop het belast wordt. Fascia één van de best communicerende systemen in het lichaam. In fascia zitten zeer veel sensorische (gevoels-)zenuwen,  zelfs 10x zo veel als in spieren.

 

Fasciaketens:

Het fasciale netwerk is door het gehele lichaam met elkaar verbonden in ketens.

In het dagelijks leven lukt het namelijk niet om een beweging met 1 spier te maken. Lange spier- en bindweefselketens zorgen dat een dagelijkse (functionele) beweging goed verloopt. Verstoringen in lokale spieren geeft veranderingen in de gehele keten. Via het fasciale netwerk die door het hele lichaam lopen zie je vaak weer storingen (stijfheid, pijn) op andere plekken in het lichaam.

 

Stefen van Giezen en Bregje Vriend zijn de fasciatherapeuten bij de Singel Fysiotherapie.

 

Lees meer...

 

Terug naar alle specialisaties

moleculen Bio
bottom of page