top of page

reuma

Een reumatische aandoening betreft meestal een chronische aandoening, welke samen kan gaan met bewegingsklachten en pijn. Van nature heb je de neiging om minder te gaan bewegen en activiteiten op te geven. Dit kan ingrijpende gevolgen hebben voor je dagelijkse functioneren op het gebied van werken, sporten, studie, huishouden en sociale contacten. “Toch in beweging blijven”. Als je dat niet doet, gaan de spierkracht en de stabiliteit van gewrichten en je conditie verder achteruit waardoor bewegen nog meer pijn gaat doen. Goede fysiotherapie kan pijn en ongemak verminderen.
In de meeste gevallen betreft het een actieve benadering met individuele oefentherapie, in enkele gevallen ondersteund door het losmaken van gewrichten middels rustig bewegen door de therapeut.

Bij de Singel Fysiotherapie is Margriet van Goeverden aangesloten bij het ReumaNet, een netwerk van praktijken die samenwerken met en geschoold worden vanuit het LUMC en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van reumatische aandoeningen. 

 

Lees meer...

 

 

Terug naar alle klachtenbeelden

 

 

bottom of page