top of page

Bert Staal

“Zoektocht naar de werkelijke oorzaak van lichamelijke klachten, dat is mijn drijfveer”!

Waarom heeft iemand klachten? In hoeverre is je houding bepalend en wat voor rol speelt dat? Waarom loop je vast in je werk, hobby, sport of in je dagelijkse bezigheden?

Vragen die beantwoord kunnen worden wanneer je een oorzaak weet te vinden. Dat kan gelegen zijn in gewrichten die niet soepel lopen of waar je nou juist de controle over mist, maar ook spieren kunnen de reden van je klachten zijn. En, zit die mogelijke reden wel op de plaats waar jij je klachten voelt of moet je die toch elders in het lichaam zoeken?

 

Hiervoor heb je kennis nodig van het menselijk lichaam en van het functioneren daarvan.

Als manueel therapeut met meer dan 25 jaar ervaring, heb ik mijn eigen visie ontwikkeld op onderzoek en behandeling van lichamelijke klachten. Door iemand te laten bewegen, door te zoeken naar stoornissen in gewrichtsbewegingen, probeer ik de samenhang te vinden van waaruit klachten te verklaren zijn. Hierop volgt een behandelvoorstel, waarin ik gebruik maak van manipulaties en van mobiliserende technieken om de gewrichtsfunctie te herstellen. Daarnaast zijn vaak oefeningen vereist om te zorgen dat je niet terugvalt in je oude klachtenpatroon. Soms zijn er ook oefeningen nodig om gewrichten juist stabieler te maken.

 

Verder heb ik ook de mogelijkheid om gebruik te maken van dry needling-technieken om spanning in spieren aan te pakken: verkrampte spiervezels kunnen hun spanning, en de daarbij behorende uitstralende pijn, kwijtraken door ze aan te prikken met een naaldje.

Door het functioneren van gewrichten en spieren te verbeteren, werk je toe naar een probleemloos functioneren in het dagelijks leven.

Aanwezig op:

dinsdag en woensdag

 

 

Terug naar het overzicht therapeuten

bert.jpeg

Opleidingen

  • Academie voor fysiotherapie Leiden

  • School voor Manuele Therapie Utrecht

  • Stichting Opleiding Manuele Therapie Amersfoort

 

Cursussen en trainingen

  • Dry Needling Domburg 

BIG nummer

  • 59014874204

bottom of page