top of page

Roel Schenk

Welkom! Sinds 2018 werk ik met veel plezier bij De Singel Fysiotherapie. In samenwerking met mijn collega’s probeer ik u zo goed mogelijk te helpen. Ik ben een ster in het toegankelijk uitleggen van complexe zaken. Op die manier zorg ik ervoor dat we samen begrijpen waar we mee bezig zijn, zodat u zich betrokken voelt bij het behandelproces.

In de zorg vind ik dat een bezoek aan de fysiotherapeut best plezierig mag zijn. Het feit dat u samen aan uw gezondheid wilt werken, bekijk ik als iets positiefs! Hierbij kijken wij naar het menselijk lichaam, de bewegingsketen, als geheel en gaan wij aan de slag om weer vrij te kunnen bewegen. Zodat u snel weer kan doen waar u zin in heeft!

 

Mijn specialisatiegebieden:

Fasciatherapie – de medische wereld wordt er langzaam maar zeker van bewust dat er meer is dan alleen botten, gewrichten en spieren. Er is namelijk ook een doorlopend netwerk van fascia (bindweefsel) wat alles in uw lichaam met elkaar verbindt. Het netwerk van bindweefsel geeft u veerkracht, maar kan u ook in de weg zitten als er beklemmingen of verklevingen zijn. Fascia is uiterst goed voorzien van zenuwen en kan in veel gevallen voor lokale stijfheid en/of triggerpoints (spierknopen) zorgen. Ik kan samen met u uw fascia onderzoeken en gerichte technieken toepassen om uw weer vrij te laten bewegen.

 

> Hypermobiliteit – wanneer u bovengemiddeld flexibel bent in uw gewrichten en hierdoor niet lekker in u vel zit; U ervaart op plekken vervelende spanning in uw lichaam, ondanks dat iedereen om u heen zegt u zo soepel te vinden; Bewegen is onzeker en in sommige situaties vermijdt u zelfs liever bepaalde bewegingen. Samen met u onderzoeken we waar uw mogelijkheden liggen. De verhoogde spanning in uw lichaam verlagen we met doelgerichte fasciatechnieken, zodat u weer pijnvrij met vertrouwen kan bewegen. We werken met speciale veilige trainingstechnieken waarmee we u meer zelfvertrouwen geven in uw eigen kunnen en uw veerkracht vergroten, zonder daarbij over uw grenzen heen te gaan! 

 

> ACNES, Conservatieve behandeling - (anterior cutaneous nerve entrapment syndrome) deze aandoening kenmerkt zich door intens scherpe pijn in of op een klein deel van de buik, meestal in de buurt van de navel. Mensen met ACNES ervaren de chirurgische ingrepen en/of injecties die op pijnverlichting gericht zijn niet altijd succesvol: de ingrepen zijn soms extra pijnlijk, ingrijpend van aard en hebben negatieve uitwerkingen op psychosociale vlakken (uitzonderingen daargelaten). De vermoedelijke pathologie van ACNES is een beklemming van een huidzenuw, al dan niet veroorzaakt door omliggende fascia (bindweefsel). De beklemming kan conservatief behandeld worden en deze behandelmethode pas ik sinds 2019 met succes toe.  

 

 

Aanwezig:
maandag - woensdag - donderdag

 

 

Terug naar het overzicht therapeuten

roel 2.jpeg

Opleidingen

  • Hogeschool voor fysiotherapie Leiden 2015

 

Cursussen en trainingen

  • Fasciatherapie F.I.T.

  • Mulligan Concept 

BIG nummer

  • 29919659804

bottom of page